SILENT READER(s)

Saturday, March 24, 2012

Minyak Urut?

Holla ! Salam, what's up everyone ?
Wuhhhh, I'm not fine at all.
Kepala wa pening tetiba wehhh @_@
Tak tau la kenapa, balik merentas desa, tidur kejap, bangun je, hah!
Amekaw, terasa seperti bumi berputar 180 degree dalam masa 10 saat!
So, 24 Mac 2012, kali ketiga aku lari merentas desa kat SMK Skudai sorang-sorang.

Tiga tahun berturut-turut tau lari sorang-sorang. Haha :P
Tiga tahun berturut-turut jugak la aku tak pernah naik pentas terima medal untuk acara merentas desa *tak heran*
Anggaran masa untuk aku lari (jalan + lari + jalan) sejauh 5km, eh, ke 7km? 
Entahlah, aku pun tak tau. Hmm, rasa-rasanya dalam lebih kurang 50minit.
Hehehh, macam mana kira? Sepanjang larian, telinga aku, aku sumbat dengan earphone.
Layan playlists BTR. Ye la, lari sorang-sorang, boring kot.
BTR je la yang entertain aku en. Whoops, pembakar semangat sekali :P
So, bila aku habis lari je, aku habis layan 13 daripada 43 lagu BTR. 
Satu lagu lebih kurang 3 or 4 minit.
Jadi, kira dalam 50minit lebih la kan. Tak tau la kalau salah >_<
Sampai sana je, member belum ada lagi, belum sampai, 
dalam 10 minit kemudian baru lah aku tak "forever alone" lagi, haha :P
Aku tak pernah letak harapan nak menang pun, lari suka-suka je kot.
Tak pernah teringin pun nak menang. (kalau menang, kenduri 7hari 7malam I buat, you allsss)



Tak ada function pun aku kumpul checkpoint ni semua, haha -_-
1st time aku join merentas desa masa darjah 4. Tau Run For Fun (Astro Ceria) tu en?
 Haa, aku join yang dekat Danga Bay, awesome :B 
Eh, desa ke tu? Ahh, lantaklah, yang penting kira lari berkilo-kilo meter la kan.
Lepas tu, merentas desa untuk program RIMUP dekat sekolah S.T.A.R.
Then, merentas desa untuk program RIMUP lagi. Kali ni dekat S.K.T.D.J.
Haaaa! Yang ni syok sikit, lari dalam hujan! Siap jadi juara lagi tau! Hehehh *kening-kening*
Reaksi macam gini la kan korang? 



Asal? Tarak percaya meh? K, orang yang iri hati memang susah nak terima kebahagiaan orang.
Lalalala ~ Haha >_<
Sekolah rendah, wuuu, rindunya "zaman kegemilangan" anak En. Asri.
Semua program muka aku je. Pertandingan nasyid, kuiz, esei, olahraga, bola baling wakil sekolah semua aku bedal.
Naik sekolah menengah . . .
Tinggal kenangan & harapan, ha... ha... ha...
So, minyak urut mana ni ??!?!? Aku cari dari tadi, tak jumpa-jumpa T_T
K la, that's all, thanks for reading, see yaaa! Salam :]


p/s : Ayo! Wazzaaa Rushers! 
Don't forget our mission on 31st of March 2012! *raises one eyebrow* 
Well, it's a Rusher thing :D Oh yeah, one more thing, keep voting them for the KCA!
Our boys deserve to bring home the orange blimp! xoxo, NS :)


I'm a proud Rusher. Hehehhhh x)

Saturday, March 10, 2012

Running Out Of Idea

Holla, salam everyone ! What's up?
Title enty kali ni macam "gahhhhhh" gituuu ... Haha kan?
Ok, tak pun :P  
Title entry kali ni random je, sebab tak tau nak letak title apa.
So, nampak tak permainan dia kat situ? Haha, bengang je kalau orang tak faham. 
Tak faham? Takpe, dah agak -_-

Happy Holiday, everyone !
Ermm, holiday, membawa 1001 penderitaan dengan homework yang menggunung setinggi langit.
Nikmatilah ia wahai pelajar sekolah sekalian T_T
Kerja kursus lagi, hmm, yang tu tak payah cakap ah. Tahun ni punya kerja kursus sejarah & geografi form 3 oh makk aiii, rasa macam nak menangis pun ada :P
Ya Allah ya tuhanku, Kau permudahkanlah segala urusanku, amin ~.~
PLBS punya skrip dah siap, tinggal hafal je. Hey, geng aku, gerekk kan skrip PLBS BM aku?
Haha, kali ni PLBS buat cerita yang ada kaitan dengan diri sendiri.
Untuk BM, aku buat skrip pasal trend remaja sekarang yang mengagungkan artis luar.
Untuk BI, Carl yang cari skrip & story dia pasal Facebook.
So, memang cerita pasal diri sendiri la kan, haha.
Hmm, belajar sekarang dah tak menentu dah, otak aku asyik stuck je, lagi-lagi subject maths.
I wonder how can Logan Mitchell says Math is cool. LOL but Logan Henderson loves biology ^_^


Uhh wait, you don't know who Logan Mitchell is?
Don't you dare to say that you're a true rusher, dude :]
Satu chapter tak faham, then masuk chapter baru yang agak-agak susah nak faham jugak, hmm,
stuck la jawabnya. Ketinggalan.
Tahun lepas mama tanya nak tution BI ke tak en, hmm still no answer. Hoho, dah bulan 3 dah ni.
Kang ada yang menyesal tak sudah pulak.
So, sekolah pun ada buat kelas tambahan petang, actually tu untuk budak-budak yang lemah je.
Cikgu pun tak bagi aku join sebenarnya. Tapi aku join jugak.
Ehem, aku join sebab nak isi masa je sebenarnya.
Aku dekat rumah petang-petang bukannya buat apa pun.
Nak buat homework pun, hmm, jangan harap la.
Lagi satu, kalau aku pergi class petang tu, kuranglah masa aku untuk tunggu
Big Time Rush pukul 5.
Balik pukul 3.30 en, sampai rumah je, grab remote, turn on channel nickelodean. Layan Victorious, then iCarly & finally Big Time Rush :)
Selama 1 jam setengah la aku gelak tak henti-henti tengok semua shows tu.
(selalu kena marah dgn abah sebab gelak gila gila U_U)

Oh ye! Big Time Rush sekarang dah ada dekat TV2 woi! TV2 !
Haha, tak sangka Mak Jemahhhhh :P
Dia setiap hari Ahad pukul 4.30 petang.
Dia dah mula ada since 26 February tu, tapi aku baru tau time 4 March. Abah punya pasal la ni.
Kalau tak, aku memang tak tau ada BTR dekat TV2.
Macam ni, Ahad tu, abah check info, then dia galih-galih, dia tengok info TV2.
Dia tulis "Big Time Rush" then abah terus tekan OK ! Haha!
Nampak tak, parents aku memang memahami, kahkahkahkah x)
Aku suka cara TV2, dia tunjuk episode dari mula, siap susun episode lagi.


Pagi tadi Big Time Movie! Ingatkan aku tak dapat nak tengok sebab aku dekat Malaysia.
At last, dapat jugak.  Aku tengok live stream. Malam semalam aku baca sorang rusher ni tweet pasal live stream, so kalau nak tengok, dekat Malaysia kena tengok pukul 9pagi.
Diorang kat sana malam.
Malangnya pagi tadi aku online lambat, aku on pukul 9.30.
So termissed la scene 30 minit yang awal. Tak apa, lepas ni boleh godeh-godeh dekat Youtube.
Big Time Movie is totally awesome! Superstars become hot superspies!
Too much hotness & epicness! I just can't control myself! *__* LOL.
And at last, "Scott Fellows" & "We Can Work It Out" were trending worldwide on twitter :D
Well done & thanks so much, Scott Fellows! You're awesome, man!
And now, I can't get "We Can Work It Out" song out of my mind, damn >_<
Soundtracks Big Time Movie pun aku dah ada semua, hehehh, even dekat 4shared belum ada.
Aku download guna youtube-mp3 converter ^^
Minggu ni Big Time Rush Premieres! Take note, asian Rushers!

So, holiday ni, aku balik Perak, sepupu kahwin.
Nampaknya kena bawak laptop la, siapkan kerja kursus kat sana. "Ye ye O je" .
Alright, nothing else to say, thanks for reading, everyone!
Enjoy your holiday. Good bye, see yaaa, salam :]

p/s : PRADA by LG 3.0 is so cool! I want it so badly! 
Hey, it's still the month of my birthday.
Anyone, please buy it for me as my birthday present. Ok? Thanks, xoxo

Saturday, March 3, 2012

Happy Birthday To Me!

Holla , salam everyone ! What's up ? :D
Guess what, I'm 15 now ! 
Ehem, tua dah -__-
Ustaz kata, semakin meningkat umur, semakin berkuranglah jangka hayat kita *muhasabah diri kejap*
My science teacher, Pn Koh pulak kata, ulang tahun birthday kita la ulang tahun hari mak kita terseksa sebab nak lahirkan kita U_U I LOVE YOU, MAMA !

Sampai 3 hari aku reply setiap wall post kat FB, since 1 - 3 March. Haha, ada yang awal sehari & ada yang lambat sehari. Jenuh aihhh x)
Anyway, thanks to facebook for having remind everyone of the date of my birthday :P
Nahhh just kidding, thanks everyone! Thanks for all the best wishes & gifts!
Appreciate sangat-sangat! Terharu kitaaaaa! Haha.
Ehem, nak sweet-sweet sikit untuk entry kali ni boleh? >_<
Amaran tegas : Sediakan baldi di hadapan gadget anda bagi menampung muntah & juga bantal untuk dicengkam bagi menahan geram kerana jealous. Ok, dah prepare? K, let's carry on bebehh!


-Click to enlarge
Ehem, guys, 6 hari sebelum birthday, aku dah dapat 1st wish. Then, belum pukul 12 tepat, dia wish lagi.
Post dekat FB. Esoknya, 2March, pukul 5.31am dapat wish yang ke-3 pulak.
Ngehehhh, so hari Jumaat tu aku bangun 4 minit lebih awal
kalau nak dibandingkan dengan hari sekolah yang lain.
Aku set alarm pukul 5.35am, so kira alarm hari tu memang tak ada function, message dia yang kejutkan ^_^
Hey, you know what, your text have brightened my day! :D
Dekat sekolah, dia bagi Ferrero Rocher, hehe. Bro, wa rasa sayang gila nak makan,
simpan je boleh ? Haha, berkulat lah jawabnya :3
K, enough, aku rasa macam ada orang yang gelak sakan je baca statement ni,
ha. . . ha. . . ha. . . T_T
Anyway, hye Hisyam ! Thanks so much! I love yaa, Amirul Hisyam ^_^
(Ehem, 1st time ada story pasal "AH" kat blog ni kan? Haha)
-Hisyam, kalau tak suka statement ni bagitau tau, nanti Iqa delete.
 Haha, jangan hipokrit k, bagitau je :P

Hye Siew Chien! My ex-tablemate for about 2 month ! Thanks sangat-sangat untuk Secret Recipe chocolate cheesecake & bantal Domo tu! (even saya tak minat Domo yang tak ada leher tu, haha)
-Click to enlarge
Oh ye, thanks jugak sebab post link kat wall saya :D
Macam message yang saya sent kat awak:
"It's hard to admit, but I can't deny it.. You know what, I miss you my old tablemate!" Saya tak tipu tau! Even baru 2 hari tak duduk sebelah awak >_<
Duduk sebelah Eva betul-betul buat saya jadi pendiam sikit, saya nak nyanyi lagu-lagu BTR & Westlife macam yang selalu saya nyanyi sebelah awak pun rasa segan! Haha, saya tau, awak sorang je yang boleh tahan telinga duduk sebelah saya ^_^
-Btw, awak ingat lagi tak last year saya nyanyi lagu Westlife-My Love depan awak? 
Itu bukan free show & awak masih berhutang dengan saya! Haha x)


-Click to enlarge
Hye Nurul Izati! Ex-Cik Benda & "Hottest", thanks sangat-sangat untuk bunga awak tu.
Mama kita tanya siapa yang bagi bunga tu. Dia punya senyum kemain lagi! Dia ingat lelaki mana la yang bagi T_T
Kesian ye awak kempunan nak chocolate :P Haha, birthday kau nanti aku bagi, something special punya!
2PM punya album gambar ok? Muahhh.



Hye Ng Lyn Min! My beloved enemy, haha. Just kidding.
Thanks for the lollipops! & Happy Birthday dear! Saya 2 March, awak 3 March. Haha, beza kita sehari je kan ^^
Patutlah saya sorang je yang boleh tahan jadi tablemate awak, haha.
Jangan risau, even sepanjang tahun lepas saya jadi tablemate awak, awak tak akan rindu saya, sebab sekarang ni pun awak duduk belakang saya je x)
Isnin ni, saya bagi awak toblerone ok, xoxo :


-Click to enlarge

Hye An Nur Farina! Thanks for the cadbury hazelnut! Macam tau-tau je Iqa punya favourite, haha ^_^
Ehem, bulan April nanti cari Iqa pulak k, hehe *kening-kening*



Once again, thanks everyone! Tak kira la, yang bagi hadiah, yang wish kat FB, yang call or yang wish direct.
Thanks so much! Ermm, majoriti wish the best untuk PMR eh, haha. I'll try my best!
So here's some of the wishes :]
Sorry, tak pilih semua, nanti panjang berjela entry den ni kang >_<

Hehe, wish from ex-schoolmate abah, thanks Acik!
Nanti kita balik Perak, kita singgah rumah acik ambik hadiah eh? Haha ^^
-Click to enlarge

Haha, thanks Are Yie, pembaca setia "Dudluv's Monologue" ^^
-Click to enlarge

For the 1st time, I've received a birthday wish from a "santa claus" LOL
-Click to enlarge

Terima kasih la sebab ingatkan kita tentang PMR kak, haha
-Click to enlarge 

Err, abaikan benda yang tak ada kena mengena yang ada dalam gambar ni.
Tak perasan time snap -_-

Alright, that's all! Thanks everyone! Goodbye, see yaa ! Salam.... :]

p/s : Heyya Rushers! Today is already 3rd of March! 7 days more till Big Time Movie!
Unfortunately, I'm in Malaysia U_U Hmm, layan je la BTR premiere week dekat nickelodean 12-16 March ni. Actually, tak ada lah "premiere" sangat, tu episode lama, nick asia je yang slow T_T


Big Time Movie :]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...