SILENT READER(s)

Saturday, January 29, 2011

I'm a good POET! :D

"I WONDER"
huh, mesti kenal kan tajuk poem nih?
especially kpd sesiapa yg dah bace buku literature form 1-3 tuu...
masa cikgu ajar topic tuh, cikgu suruh buat poem sendiri!
tajuk "I Wonder" gak..
hmm, mula mula bila cikgu suruh buat, macam2 yg terlintas dalam kepala otak~
ye la, tajuk "I Wonder", mcm2 boleh buat...
TAPI, yg jadi masalahnye, mcm mana nak buat?
tambah2 lg english aku kan tak berape nak "ok"~
mula2 siap search dekat web lg! tapi, byk poem pasal "CINTAN CINTUN"!
last2 buat sendiri jer, hentam je laa..
tapi, tak sangka, hasil sendiri tetap membanggakan! ahah!
*sila tekan gambar utk melihat dgn lebih jelas, maaf tulisan buruk, sebab buat last minute!
ngee~!! ^_^
kalau tak nampak juga, meh aku taip~

Sometimes I wonder,
Where are the stars come from?
When it was a day, do they go back home?

I wonder how we'll be if there is no peace?
Where are all the police?

I am always wondering,
Why the sky is blue?
And if all of the answers is false, which is true?

How could we live without a mirror?
Especially for the hair dresser and fashion designer.

Why am I always wondering?
Or it just a day-dreaming?
Damn, it makes me confusing.

:D hee~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...